Veronika Kotnik: 031 441 982 pdravnenakoroskem@pzs.si

POROČILO O POHODU NA BOČ 979m

Pohoda na Boč 14-apr-2018 se nas udeležilo 18pohodnikov. Z osebnimi avtomobili smo se pripeljali parkirišča pri Zg.Poljčanah, kjer je bilo izhodišče našega pohoda. Tu so se naši skupini pridružili še

3 planinski prijatelji, člani PD Ptuj. Pričetek pohoda je bil ob 840 uri, po Gozdni učni poti, mimo Balunjače do razglednega stolpa na vrhu Boča. Sestopili smo po označeni poti do Planinskega doma pod Bočem, kjer smo imeli krajši počitek. V bližini koče smo si ogledali rastišče cvetja Velikonočnic in po ogledu nadaljevali sestop po označeni poti do avtomobilov na Parkirnem prostoru, kjer se je naš pohod potem tudi zaključil. Od tu smo se potem peljali nazaj do Raven. Udeležencev 18.

Pohod je potekal po prijetnih označenih poteh, na razglednem stolpu so bili enkratni razgledi širom Slovenije, Hrvaške in tudi na Koralpe v Avstriji. Videli smo tudi polno raznovrstnega cvetja. Enkratne vremenske razmere in povezanost skupine je vplivalo na zadovoljstvo vseh pohodnikov. Pri vodenju sta mi pomagala planinski prijatelj Zoran, vodnik PD Ptuj in žena Milena.

                       

Ravne na Koroškem, dne 14-apr-2018                                               Odg.vodnik pohoda: Ivan Cigale  

DELOVNI ČAS

Koča je odprta ob vikendih od 8.00 do 16.00 ure. Vabljeni!

NOVICE

Naročite se na naše novice, kjer vas bomo obveščali o pomembnih novicah o koči in pohodih