Veronika Kotnik: 031 441 982 pdravnenakoroskem@pzs.si

 POROČILO O POHODU NA ZAHODNE KARNIJSKE ALPE – MONTE ELMO 2434m – HORNISCHEG 2550m

PREVOZ:  Odhod iz Raven ob 400 uri. Prevoz z avtobusom preko Avstrije Lienz v Italijo, Silian, Obervierschach do spodnje postaje Gondolske žičnice za Helmrast na višini 2045m, kjer je bilo izhodišče pohoda.

POHOD:    1. in 2.skupina: Po lepo urejeni poti 04 do Alte Helmhütte 2434m, v vmesnem času pohoda do Sillianerhütte 2447m se je 1.skupina odločila še za dodatni vzpon na vrh Heimkenrerkreuz 2373m. V času počitka pri Sillianerhütte, sta se obe skupini zopet združili. Od tu smo potem skupaj nadaljevali pohod do vrha Hornischegg 2550m, kjer smo opravili tudi posnetek skupine. Pohod smo nadaljevali s sestopom po poti 133 do gornje postaje gondolske žičnice Stiergarten 2100m. V času tega sestopa, je 1.skupina opravila še vzpon na vrh Hollbrucker Spitze 2582m. Prevoz z gondolsko žičnico je bil do spodnje postaje žičnice Henn-Stoll v dolini Sextnertal, kjer je bilo parkirišče tudi za avtobus. Počakali na prihod našega avtobusa za prevoz nazaj v Ravne.

PREVOZ:  Od parkirišča prevoz po dolini Sextnertal do mesta Inichen, kjer je križišče z avtocesto Italija – Avstrija. Tu v smeri Avstrije preko meje, po Dravski dolini preko mest Silian, Lienz, Spittal, Villach, Celovec, Grifen, Pliberk in mejnega prehoda Holmec do Raven. Prihod v Ravne ob 2230 uri. Pohoda se nas je udeležilo 34 planincev. Pohod je bil za vse pohodnike zanimiv, v lepem naravnem okolju in ugodnih vremenskih pogojih, v času našega pohoda.

                                                                                                      Odgovorna vodnica: Mravljak Tončka

DELOVNI ČAS

Koča je odprta od četrtka do nedelje in ob praznikih. Vabljeni!

NOVICE

Naročite se na naše novice, kjer vas bomo obveščali o pomembnih novicah o koči in pohodih