Veronika Kotnik: 031 441 982 pdravnenakoroskem@pzs.si

Kornati, Pašman & Ugljan 28. april – 2. maj 2019

Organizator: Izimanija d.o.o. www.izimanija.si v sodelovanju s Planinskim društvom Ptuj, Dravska 18, Ptuj

Tokratni prvomajski dopust bomo izkoristili za raziskovanje Kornatskega otočja, otoka Pašman in Ugljan, Ravni kotar v zaledju, ter se bomo povzpeli na markanten Zir v Liki.

Vabljeni v našo družbo ;)

PROGRAM:

Prvi dan: Odhod v jutranjih urah iz ŢP Ptuj in voţnja v smeri Dalmacije. Prvi dan bomo izkoristili za raziskovanje Ravnega kotarja in planinarjenja po ''pozabljenih poteh''. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev. (2-3 ure hoje)

Drugi dan: Zajtrk v hotelu. S trajektom se bomo odpeljali na otok Pašman. Osvojili bomo Mali Bokolj 174 m z Gospo Loretsko in najvišji vrh Pašmana Veli Bokolj 272 m. Večerja. Nočitev. (3-4 ure hoje)

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Povzpeli se bomo na najvišji vrh otoka Ugljan – Šćah 286 m ter sosednji bolj priljubljen Mihovil 265 m, kjer se nahaja tudi trdnjava iz 13. stoletja. Večerja. Nočitev. (3-4 ure hoje).

Četrti dan: Zajtrk v hotelu. Celodnevni izlet z ladjico na Kornate s kosilom in pijačo (doplačilo na licu mesta). Osvojili bomo najvišji vrh Kornatskega otočja Metlina 237 m. Moţnost kopanja v morju. Večerja. Nočitev. (2 uri hoje)

Peti dan: Zajtrk v hotelu. Osvojili bomo markanten Zir 850 m sredi Ličkega polja, ki ga zmeraj občudujemo ob avtocesti. 3 ure hoje. Pozno kosilo na poti. Povratek proti Sloveniji kamor prispemo v večernih urah.

Plan je le okviren, do izvedbe so moţne spremembe! Ostale informacije ob koncu prijav. Planinarjenje je primerno za vse starostne skupine.

DOKUMENTI: veljavni osebni dokument, evropska kartica zdravstvenega zavarovanja, planinska izkaznica s plačano članarino za tekoče leto.

STROŠEK planinskega potovanja znaša 249 € in vključuje:

- avtobusni prevoz z vsemi pripadajočimi stroški (tudi trajekti),

- namestitev v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona (ruski-bife)

- lokalni vodnik za planinske izlete,

- pozno kosilo (ruski-bife) na poti ob povratku.

Doplačila: izlet z ladjico na Kornate,

Prijave na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. čim prej oz. do zasedbe prostih mest.

Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo 80 € na transakcijski račun Planinskega društva Ptuj, Dravska ulica 18, 2250 Ptuj: SI56 04202 0000493764 pri NKBM, sklic 2019-4 s pripisom ''KORNATI''. Razliko pa najkasneje do enega meseca pred odhodom.

Vodnik je Izidor Furjan s sovodniki

Planinarjenje otok MLJET 5.-10. oktober 2019

Organizator: Izimanija d.o.o. www.izimanija.si v sodelovanju s Planinskim društvom Piramida Maribor-Ptuj

Že leta in leta veselo raziskujemo dalmatinske otoke v jesenskem času – tokrat je na vrsti otok Mljet. Vabljeni v našo družbo! O otoku lahko slišimo veliko presežnikov – mi pa se bomo prepričali ali držijo? Hodili bomo po znanih in manj znanih poteh, osvojili najvišji vrh ter obiskali Odisejevo špiljo. Se vidimo?

PROGRAM:

Prvi dan: Odhod v ranih jutranjih urah iz Maribora in Ptuja. Vožnja v smeri Dalmacije. Voden ogled Dubrovnika. Trajekt na Mljet. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

Drugi dan: Zajtrk v hotelu. Prvi izlet bo lahkotnejši do rta Lenga ter do Malega in Velikega jezera vse do hotela v Pomeni. Večerja. Nočitev. (3-4 ure hoje)

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Prehodili bomo ”put po vrsima”, ki vključuje najbolj razgledne vrhove otoka, med najbolj znanimi Montukuc 235 m, Veliki Planjak 391 m in Grabova glava 384 m. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)

Četrti dan: Zajtrk v hotelu. Izlet po Mljetu na vzhodni del otoka. Vzpon na razglednik Planjak. Sprehod do plaže Saplunara in plaže Blace, kjer so pred leti snemali resničnostni šov Survivor. Večerja. Nočitev. (2-3 ure hoje)

Peti dan: Zajtrk v hotelu. Iz Babinega Polja se bomo povzpeli na najvišji vrh Mljeta – Veliki Grad 514 m. Nato se bomo spustili do morja in si ogledali znamenito Odisejevo špiljo. Povratek do Babinega Polja. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)

Šesti dan: Zajtrk ali lunch-paket. Odhod na trajekt. Sprehod po Stonskih zidinah (hrvaški kitajski zid). Povratek s postanki proti Sloveniji kamor prispemo v (poznih) večernih urah.

Plan je le okviren, do izvedbe so možne spremembe – tudi glede na vozni red trajekta. Ostale informacije ob koncu prijav. Planinarjenje je primerno za vse starostne skupine.

OPREMA: pohodni čevlji, zaščita pred soncem, kopalna oprema, prva pomoč in vse ostalo kar potrebujemo za lahkotnejšo hojo po hribih in ob obalah. (dnevno do 5 ur)

DOKUMENTI: veljavni osebni dokument, evropska kartica zdravstvenega zavarovanja, planinska izkaznica s plačano članarino za tekoče leto.

STROŠEK planinskega potovanja znaša 358€ in vključuje:

- avtobusni prevoz z vsemi pripadajočimi stroški (tudi trajekt),

- namestitev v hotelu Odisej*** v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona (ruski-bife),

- lokalni vodnik Dubrovnik & lokalni planinski vodnik na Mljetu.

Doplačila: vstopnina v NP Mljet; ostalo po želji

Prijave na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. čim prej oz. do zasedbe prostih mest (avtobus).

Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo 100 € na transakcijski račun Planinskega društva Piramida, Grajena 74, 2250 Ptuj: SI56 1010 0005 1499 623 pri Intesa Sanpaolo, sklic 2019 s pripisom ''MLJET''. Razliko pa najkasneje do 30 dni pred odhodom.

Vodnik je Izidor Furjan s sovodniki

Treking Makedonija 12. - 19. julij 2019

Organizator: Izimanija d.o.o. www.izimanija.si v sodelovanju s Planinskim društvom Ptuj, Dravska 18, Ptuj

Poletni dopust bomo tokrat uživali v Makedoniji, kjer se bomo povzpeli na najvišji Golem Korab in nekoliko nižji Titov vrh, Magaro, Medenico in Tri Maži. Bivali bomo v Ohridu, na Popovi Šapki in v Skopju.

Vabljeni v našo družbo ;)

PROGRAM:

Prvi dan: Odhod v večernih urah iz Maribora, Grajene in Ptuja s posebnim avtobusom.

Drugi dan: Nočna vožnja mimo Zagreba, Beograda do Makedonije. Popoldanski prihod ob Ohridsko jezero. Namestitev. Samostojni ogledi, sprehodi ali kopanje. Večerja. Nočitev.

Tretji dan: Zajtrk. Izlet na najvišji vrh NP Galičica - Magara (Магара) 2245 m. Kasneje ogled kompleksa sv. Naum in morebiti kopanje. Večerja. Nočitev. 5 ur hoje.

Četrti dan: Zajtrk/lunch-paket. Opcija 1: Vožnja v NP Mavrovo proti karavli Strezimir 1473 m. Vzpon na najvišji vrh Makedonije (Golem Korab / Голем Кораб) in Albanije (Maja e Korabit) 2764 m. (11 ur hoje) Opcija 2: Zapeljali se bomo do višine 1200 m in se povzpeli na vrh Tri Maži 1650 m od koder je prelep pogled na Ohridsko jezero. Popoldanski obisk republike Vevčani pod pogorjem Jablanica. Večerja. Nočitev. 3 ure hoje.

Peti dan: Zajtrk. Zapustili bomo Ohrid. Planinarjenje na najvišji vrh pogorja Bistra - Medenica 2160 m. (3-4 ure hoje). Namestitev na Popovi Šapki. Večerja. Nočitev.

Šesti dan: Zajtrk. S Popove Šapke 1780 m se bomo po travnatih planotah povzpeli na Titov vrh 2747 m v pogorju Šar planina. Namestitev v Skopju. Večerja. Nočitev. 11 ur hoje.

Sedmi dan: Zajtrk. Dopoldanski sprehod v kanjon Matka (1 ura hoje). Popoldanski ogled prestolnice Skopje z lokalno vodnico. Še zadnji nakupi in pakiranje. Večerja. Nočitev.

Osmi dan: Zajtrk. Vožnja z vmesnimi postanki proti Sloveniji, kamor prispemo pozno večer.

Plan je le okviren, do izvedbe so možne spremembe! Ostale informacije ob koncu prijav. Planinarjenje je primerno za vse starostne skupine.

DOKUMENTI: veljavni osebni dokument, evropska kartica zdravstvenega zavarovanja, planinska izkaznica s plačano članarino za tekoče leto.

STROŠEK planinskega potovanja znaša 425 € in vključuje:

- avtobusni prevoz z vsemi pripadajočimi stroški,

- namestitev v hotelu 4*/3* v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona,

- lokalni vodnik za planinske izlete in za turistične oglede.

Doplačila: vstopnina NP Galičica, …

Prijave na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. čim prej oz. do zasedbe prostih mest (avtobus).

Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo 100 € na transakcijski račun Planinskega društva Ptuj, Dravska ulica 18, 2250 Ptuj: SI56 04202 0000493764 pri NKBM, sklic 2019-9 s pripisom ''MAKEDONIJA''. Razliko pa najkasneje do enega meseca pred odhodom.

Vodnik je Izidor Furjan s sovodniki

DELOVNI ČAS

Koča je v zimskem času odprta ob vikendih in sicer v soboto od 8.00 do 20.00 in v nedeljo od 8.00 do 16.00. Na koči prostovoljno dežuramo člani PD Ravne na Koroškem. Vabljeni!

NOVICE

Naročite se na naše novice, kjer vas bomo obveščali o pomembnih novicah o koči in pohodih