Veronika Kotnik: 031 441 982 pdravnenakoroskem@pzs.si

DNEVNI POHOD »ČEZ GORO K OČETU«

POROČILO O DNEVNEM POHODU ČEZ GORO K OČETU, V DRUŽBI PREKMURCEV

Pohoda dnevnega pohoda »Čez goro k očetu« v soboto 10-nov-2018 se nas udeležilo 20 pohodnikov. Do izhodišča pohoda pri Raztočniku v Koprivni na sončni strani nad Železno Kaplo, smo se peljali z minibusom, ki je pripeljal Prekmurce iz Murske Sobote, v organizaciji predsednika PD-Mure, Franc Donša. V Ravnah na AP sva se pridružila z ženo Mileno, ki mi bila v pomoč pri vodenju, ko sva jih vodila od Raztočnika mimo Ripla, cerkve vseh ver – ogled cerkve, potem čez planino Luže, kjer je bil krajši počitek in ogled naravnega razdejanja narave v okoliških gozdovih in nato naprej do Kumra, kjer je že čakal povratni prevoz.

Pri Kumru smo si ogledali še cerkev Sv. Ane – »Črne Marije«, potem pri Kumru druženje s prigrizkom in napitkom ter analiza pohoda. Od Kumra prevoz nazaj domov, midva z Mileno do Raven, ostali naprej do Murske Sobote.

Pohod je potekal po naši standardni varianti pohoda, v zelo ugodnih vremenskih pogojih v sončni modrini neba in lepimi razgledi v okolico. Razžalostilo jih je pa razdejanje narave v okoliških gozdovih. Od planine Luže čez mejni prehod v smeri Kumra smo prešli mejo po nestandardni naravno varno možni prehodni varianti. Označena pot od mejnega prehoda skozi gozd nad cesto do Kumra še vedno ni prehodna, zato smo šli do Kumra po cesti.

Pohod je bil izveden po dogovoru z Donšo, v imenu medsebojnega prijateljstva med Prekmurci in Korošci, enako kot v letu 2017 pohod na Topico.

                                                                                  

Ravne na Koroškem, dne 10-nov-2018                                Odg.vodnik pohoda: Ivan Cigale

DELOVNI ČAS

Koča je v zimskem času odprta ob vikendih in sicer v soboto od 8.00 do 20.00 in v nedeljo od 8.00 do 16.00. Na koči prostovoljno dežuramo člani PD Ravne na Koroškem. Vabljeni!

NOVICE

Naročite se na naše novice, kjer vas bomo obveščali o pomembnih novicah o koči in pohodih