Veronika Kotnik: 031 441 982 pdravnenakoroskem@pzs.si

POHOD NA STRELOVEC ( 1763 mnv)

Strelovec (foto: J. Potočnik, 2018)

V soboto 20.10.2018 smo se odpravili na pohod, da bi osvojili Strelovec v vsej njegovi jesenski lepoti, ko macesni spreminjajo barvo in njih lepota navdušuje ter umirja pohodniško dušo. Ob 6. uri smo se preko Avstrije odpeljali najprej do Pavličevega sedla in nato v Logarsko dolino, kjer je pri penzionu Na Razpotju bilo izhodišče za našo pot. V gozdu se je z jesenskim listjem na debelo zasuta pot, kar hitro začela zmerno vzpenjati preko skalnih stopov in nas je peljala tudi skozi izdolben tunel. Vodila je po zelo strmem pobočju, kjer so nas fascinirali odseki strmih skal in hudourniških grap. Po dobri uri hoje smo prispeli pod ostenje Ojstrice, do koče Klemenča jama, ki je v letošnjem letu bila proglašena za najboljšo visokogorsko kočo. Oskrbnik nas je postregel z močno jutranjo kavico. Nekoliko smo se odpočili in nadaljevali vzpon mimo najdebelejšega macesna v Sloveniji, po gozdni poti do grebena, kjer se je od naše poti ločila pot proti Krofički. Mi smo zavili proti SV in v rahlem vzponu prečili pobočje pod Utami. Na tem mestu so se nam odprli jasni razgledi na KSA: Rinke, Skuto, Brano, Mrzlo Goro, Matkovo kopo,…in dolino pod nami. Vseskozi smo tudi občudovali čudovite barve, ki jih ustvarja narava na jesenskem drevju. Ko smo dosegli grebenski vrh Strelovca, nas je pričakalo sonce in še nekaj časa smo hodili, da smo prispeli do vršnega dela in od tam so se odprli pogledi še na drugo stran proti vzhodu, v Robanov kot in vrhove nad njim: Žvižgovec, Molička peč, Križevnik, Raduha in v drugi smeri še Olševa in Peca. Vreme je bilo kot naročeno za poležavanje v travi in več kot eno uro smo tako tudi uživali. Vračali smo se po isti poti do koče, kjer smo si privoščili obilno kosilo z zelo okusno hrano. Nabirali smo moči na soncu in se z veliko težavo končno odpravili nazaj v dolino. Sestopili smo po strmejši poti do Doma planincev in potem po gozdni cesti nazaj na izhodišče.

Družba je bila zelo vesela, ves čas poti zelo dobro razpoložena in nabita s pozitivno energijo. Na koncu pohoda so nas bolj kot noge, bolele trebušne mišice, od vse te obilice smeha. Pohod je potekal brez problemov. Udeležencev 11.

Vrh Strelovca  (foto: J Verdinek, 2018)

Ravne na Koroškem, 23.10.2018                                                                                                 Jana Potočnik

DELOVNI ČAS

Koča je v zimskem času odprta ob vikendih in sicer v soboto od 8.00 do 20.00 in v nedeljo od 8.00 do 16.00. Na koči prostovoljno dežuramo člani PD Ravne na Koroškem. Vabljeni!

NOVICE

Naročite se na naše novice, kjer vas bomo obveščali o pomembnih novicah o koči in pohodih