Veronika Kotnik: 031 441 982 pdravnenakoroskem@pzs.si

PD Ravne na Koroškem

VABILO NA TURO NA KOMEN, V SMREKOVŠKEM POGORJU

Kdaj*: Sobota, 03.11.2018; Odhod ob 07:30 z parkirišča pred mestno hišo na Ravnah na Koroškem.

Pot/tura/opis: Pot na Komen bomo začeli nad začetkom doline Bistra, pri domačiji Hlipovec, n.v. okoli 860m. Do istoimenskega gorskega prehoda/razpotja Hlipovec, n.v. 1453m, poteka naša pot po skromnih sledovih stare visoke poti, ki je omogočala v onih časih živahne stike med ljudmi v Savinjski in Mežiški dolini, oziroma stike med deželama Štajersko in Koroško.

Z razpotja Hlipovec in do Komna, poteka naša pot po označeni poti Slovenske planinske poti. Površje je zgrajeno iz vulkanskih kamnin. Na razglednem kraju, pod vrhom Komna, Stoji kapela Sv. Cirila in Metoda. Popotnikom nudi skromno zavetje in hkrati tudi čas za razmišljanje in duhovnost. V dolino, k domačiji Hlipovec, se bomo vračali po isti poti.

Zahtevnost: Lahka, delno zahtevna in delno označena pot, višinska razlika domačija Hlipovec – Komen je okoli 860m.

Čas hoje: okoli 5-6 ur, skupno s postanki, ogledi, počitki in vožnjo bomo na poti okoli 8 ur. Vrnitev na domove v popoldanskih urah.

Oprema: osnovna gorniška, za jesensko-zimske razmere, dokumenti, prva pomoč.

Prehrana: iz nahrbtnika.

Prevoz: z osebnimi avtomobili (Ravne-Hlipovec-Ravne)

Prijave: Alojz Pristavnik med 19:00 in 20:00 na telefon 040/207-002, število udeležencev: do 8.

Datum: 20.10.2018                                                                                     Odgovorni vodnik Alojz Pristavnik

DELOVNI ČAS

Koča je v zimskem času odprta ob vikendih in sicer v soboto od 8.00 do 20.00 in v nedeljo od 8.00 do 16.00. Na koči prostovoljno dežuramo člani PD Ravne na Koroškem. Vabljeni!

NOVICE

Naročite se na naše novice, kjer vas bomo obveščali o pomembnih novicah o koči in pohodih