Veronika Kotnik: 031 441 982 pdravnenakoroskem@pzs.si

 

POROČILO O POHODU V HALOZAH PO PLANINSKIH POTEH: E7, HPP IN SPP

Pohoda v soboto 12-okt-2019, se nas je udeležilo 30 pohodnikov. Odhod iz Raven ob 600 uri. Prevoz z minibusom za 16 oseb, Kombijem 9oseb z voznikom ter osebni avto 4osebe do Narapelj v Dravinjskih goricah, kjer je bilo izhodišče pohoda ob 830 uri . Pohod je potekal po Evropski poti E7 čez Lančkovo brdo, kjer smo si ogledali cerkev Sv.Bolfenka in opravili slikanje celotne skupine pohodnikov. V TK Lončarič smo imeli krajši postanek. Nato smo nadaljevali pohod po Haloški planinski poti preko Jelovice, ki je najvišji vrh Haloz. Ob sestopu smo vstopili na Stopersko pot in po njej v dolino Winettu, kjer smo ob 1420 uri zaključili pohod. V okrepčevalnici smo imeli zaključni počitek z možnostjo prigrizkov in napitkov. Pri prevozu nazaj, smo si spotoma na Ptujski gori ogledali cerkev. Nato smo nadaljevali prevoz nazaj. Nazaj v Ravne smo se vrnili ob 1845 uri. Pohod je bil za vse pohodnike zelo zanimiv, v izredno lepem naravnem okolju, prijetnem planinskem vzdušju in je potekal v ugodnih vremenskih pogojih.

                                                                                     Odgovorna vodnica: Mravljak Tončka

 Vabimo vas na planinski pohod: VIRNIKOV GRINTOVEC ( 1654 m)

Odhod bo v soboto 19.10.2019 ob 6.00 uri s parkirišča pri občini na Ravnah na Koroškem. Skupaj se bomo čez Avstrijo in MP Jezersko odpeljali do Zg. Jezerskega, kjer bo naše izhodišče. Do vrha bomo potrebovali slabe 3 ure hoje. Na poti in na vrhu ni koče, zato bomo povsem odvisni od zaloge v nahrbtniku. Sestopali bomo deloma po isti poti, torej po mejnem grebenu nazaj do sedla Žingerc, kjer bomo za malo časa prestopili na avstrijsko staran in pot nadaljevali mimo Roblekove planine proti Jezerskemu vrhu. Od tam bomo po gozdni poti sestopili do kmetije Štular in nato še po travniku do Planšarskega jezera, kjer bo čakal prevoz. Na tem mestu bo tudi možnost kosila. Skupni čas hoje okoli 5 ur, pot je lahka, le na vršnem grebenu (1 ura) zelo strma. Vzemite si čas, ker ne bomo hiteli!

Osebna oprema:

Dobri pohodni čevlji, vetrna in dežna oblačila, zaščita pred soncem (faktor krema, sončna očala, pokrivalo), planinska izkaznica, osebna izkaznica

Tehnična oprema:

Pohodne palice - PRIPOROČENO

 Opombe:

Zaloge tekočine za celotno pot imejte v nahrbtniku

Info in prijave:

Za dodatne informacije me lahko pokličete vsak dan po 15 uri. Število udeležencev omejeno na 14. Prijave sprejemam do torka 15.10. 2019, oziroma do zasedbe mest.

Vodja izleta:

Jana Potočnik, tel: 041-364-923, email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Ravne na Koroškem; 7.10.2019

PO HALOŠKIH GRIČIH – PLANINSKA STOPERSKA POT

KDAJ ? V soboto 12-okt-2019. Odhod ob 600 uri iz parkirnega prostora Občine Ravne na Koroškem.

PREVOZ Z MINIBUSOM: Ravne – SlovGradec – Dolič – Vitanje – Slovenska Bistrica – Majšperk – Stoperce.

POHOD: Od Trgovine Litož v Stopercah, po Stoperski poti mimo Sv Ane 469m, po Zeleni dolini mimo spomenika NB, Ložno 481m, Stara Grapa, Rudijev dom 590m, Završe, Kupčinji vrh 405m, Jelovice 623m, Winetu. Pot nas bo vodila med Haloškimi griči, tudi vinogradi, na določenih točkah z lepimi razgledi. Predviden čas pohoda je od 4h do 5h brez postankov.   

OPREMA: Planinska oprema za sredogorje tudi glede na vreme: Pohodniški čevlji, palice, sončna očala, kapa, rokavice, rezervna oblačila.

PREHRANA: Iz nahrbtnika med pohodom ali organizirana malica, ali pri Winetu. Startnina je 3€ !

PRIJAVE: Do zasedbe minibusa do četrtka 10-okt-2019, zbira vodnica izletaTončka Mravljak tel.: 070 / 999 – 101ki vam bo posredovala tudi vse ostale informacije o pohodu !

Pohoda se udeležite na lastno odgovornost !

 L E P O   V A B L J E N I !!!         Odg.vodnica: Tončka Mravljak

 

                                                                           

POROČILO O POHODU NA LOVRENŠKA JEZERA 1529m !

 Pohoda na Lovrenška jezera v soboto, dne 21-09-2019, se nas je udeležilo 13 pohodnikov.Odhod iz Raven ob 600 uri. Prevoz s Kombijem in enim osebnim avtomobilom. Peljali smo se do Mislinje, nato v smeri Tolstega vrha do Rogle, Hotela Planja. Od tod smo krenili po lepi markirani poti do Ostruščice 1449m. Nato v smeri jezer, potem po krožni poti do »Mašin žage« 1338m, ter dalje do Koče na Pesku 1388m. Vreme nam je bilo naklonjeno in čudoviti razgledi, zato smo se podali na razgledni stolp iz katerega smo imeli na dlani celo Slovenijo. Izlet smo zaključili med krošnjami Novi Stolp, nato še krajši postanek Vagon – Mislinja. Izlet je bil v zelo zanimivem naravnem okolju, krasnem vremenu in še lepšem planinskem vzdušju. Na Ravne smo se vrnili ob 1700 uri. Nad novim stolpom so bili pohodniki vzhičeni in zelo navdušeni !

                                                                                    

Ravne na Koroškem, dne 25-sep-2019               Odgovorna vodnica: Mravljak Tončka

VABILO NA GORNIŠKO TURO NA SADOVNIKOV (VELIKI) VRH 1624 – vrh v grebenu zahodno od OLŠEVE

KDAJ? V nedeljo, 13. 10. 2019, odhod na pot z zbirališča pred Občino Ravne ob 6.30 uri.

POT, TURA, OPIS: Prevoz na izhodišče pri mejnem prehodu Pavličev vrh/sedlo, 1339. Tu bomo začeli našo pot na zelo razgleden Sadovnikov vrh. Z njega nas bo grebenska pot vodila na vrhove: Mali vrh 1617, Borovnikov vrh 1522 in Pastirkov vrh 1473. Z njega bomo sestopili do panoramske ceste v Podolševi in do domačije Klemenšek. Pri vzponu se bomo ves čas gibali ob obmejnih kamnih in občudovali naravno dediščino in uživali ob bogastvu razgledov na gore na obeh straneh meje.

ZAHTEVNOST: Lahka neoznačena pot z nekaj zahtevnimi deli. Dolžina poti okoli 10 km, največja višinska razlika je pičlih 300 m. Hoje po zaraščenih brezpotjih bo za okoli 5 ur. Vrnitev na domove v popoldanskih urah.

OPREMA: Osnovna gorniška, primerna za turo letnemu času in vremenskim razmeram. Dokumenti.

PREVOZ: Z osebnimi vozili. Prosim za pomoč.

PREHRANA: Iz nahrbtnika, voda.

PRIJAVE: Alojz Pristavnik, zadnja prijava do petka, 11. 10. 2019. Kličite med 18. in 19. uro. Telefon. 02 82 22 839 in 040 207 002, število udeležencev do 10.

 ***turo prestavljam s 26. na 13. oktober 2019
 

 Ravne na Koroškem, 2.10.2019      Odgovorni vodnik: Alojz Pristavnik

DELOVNI ČAS

Koča je odprta vsak dan od 7.00 do 20.00 ure. Vabljeni!

NOVICE

Naročite se na naše novice, kjer vas bomo obveščali o pomembnih novicah o koči in pohodih